Curling

Vanaf maandag 12 december starten we met de 1e Open Geldropse kampioenschappen curling tijdens Wintersfeer 2022.

Er hebben 22 teams ingeschreven. Dat is een mooi aantal voor deze eerste keer. De poulewedstrijden zijn van maandag 12 tot en met donderdag 22 december. De meeste avonden zijn er poules van 3 teams, die allemaal 2 keer tegen elkaar spelen. Dat zijn dus 4 wedstrijden per avond. Alleen op donderdag 22 december is er een poule met 4 teams, die ook allemaal tegen elkaar spelen.

Iedere avond is er een winnaar, die zich plaatst voor de halve finale op vrijdag 23 december. Noteer deze datum dus alvast in je agenda voor het geval je poulewinnaar wordt.

De finale-avond is op donderdagavond 29 december. De wedstrijden beginnen iedere avond om 19.30 uur. Zorg dat je uiterlijk 19.15 uur met je team aanwezig bent. Klik hier voor het volledige overzicht van de teams die meedoen.

Wedstrijdinformatie

Een curling team bestaat uit minimaal 4 spelers. Per wedstrijd nemen er 4 spelers deel. Tijdens een wedstrijd mag er niet worden gewisseld. Iedere wedstrijd bestaat uit 2 rondes. Per ronde schuift iedere speler 1 curlingsteen.

De puntentelling is als volgt:

  • Het team dat de curlingsteen het dichtst bij het midden schuift krijgt een punt. Als de volgende steen van hetzelfde team ook het dichtst bij het midden ligt krijgt dit team een extra punt. Het tellen houdt op als de volgende steen van de tegenstander is. De tegenstander krijgt geen punt.
  • Voor de 2e ronde van de wedstrijd geldt dezelfde telling.
  • Na de 2e ronde worden de punten van de 2 rondes bij elkaar geteld. Wint een team beide rondes dan krijgt het 2 wedstrijdpunten, de tegenstander 0 punten. Is de stand gelijk dan krijgt ieder team 1 wedstrijdpunt.
  • De winnaar van de poule is het team met de meeste wedstrijdpunten. Als er 2 teams gelijk eindigen beslist het onderlinge resultaat. Als dat een gelijkspel is, wint het team dat opgeteld de meeste punten over de 3 wedstrijden heeft behaald.

De winnaar van de finale-avond op 29 december krijgt de wisselbeker. Ook voor de nummers 2, 3 en 4 zijn er prijzen te winnen.

Uiteraard zullen we voor iedere wedstrijd een oefenronde houden.

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

curling@wintersfeergeldrop.nl.