Curling

Ook een gooi doen naar het 1e Open Geldrops Curlingkampioenschap?

Schrijf je dan nu in! De inschrijving is reeds gestart en sluit uiterlijk woensdag 7 december of eerder als het maximum van 32 teams is bereikt.

Download het inschrijfformulier en mail dit naar curling@wintersfeergeldrop.nl.

Aan de Geldropse Curling Kampioenschappen 2022 kunnen maximaal 32 teams deelnemen. We spelen in poulevorm. Per avond spelen er 4 teams in een poule tegen elkaar. We loten op de ijsbaan welke teams er tegen elkaar starten. Het team dat aan het eind van de avond de meeste punten heeft, is de grote dagwinnaar en gaat door naar de halve finale. Aan de halve finale nemen ook maximaal 4 VIP-teams deel, die door de organisatie zijn benaderd. De organisatie bepaalt het spelsysteem voor de halve finale en finale.

Kosten: Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per speler. Dit moet betaald worden bij aankomst op de ijsbaan aan de organisatie.

Wedstrijdschema zal 9 december op onze website zichtbaar zijn.

Wedstrijdinformatie

Een curling team bestaat uit minimaal 4 spelers. Per wedstrijd nemen er 4 spelers deel. Tijdens een wedstrijd mag er niet worden gewisseld. Iedere wedstrijd bestaat uit 2 rondes. Per ronde schuift iedere speler 1 curlingsteen.

De puntentelling is als volgt:

  • Het team dat de curlingsteen het dichtst bij het midden schuift krijgt een punt. Als de volgende steen van hetzelfde team ook het dichtst bij het midden ligt krijgt dit team een extra punt. Het tellen houdt op als de volgende steen van de tegenstander is. De tegenstander krijgt geen punt.
  • Voor de 2e ronde van de wedstrijd geldt dezelfde telling.
  • Na de 2e ronde worden de punten van de 2 rondes bij elkaar geteld. Wint een team beide rondes dan krijgt het 2 wedstrijdpunten, de tegenstander 0 punten. Is de stand gelijk dan krijgt ieder team 1 wedstrijdpunt.
  • De winnaar van de poule is het team met de meeste wedstrijdpunten. Als er 2 teams gelijk eindigen beslist het onderlinge resultaat. Als dat een gelijkspel is, wint het team dat opgeteld de meeste punten over de 3 wedstrijden heeft behaald.

De winnaar van de finale-avond op 29 december krijgt de wisselbeker. Ook voor de nummers 2, 3 en 4 zijn er prijzen te winnen.

Uiteraard zullen we voor iedere wedstrijd een oefenronde houden.

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.